Nieuwe leden: welkom!

Christelijk Kamerkoor Fiori Musicali is een relatief jong kamerkoor dat al bijna 15 jaar laat horen dat goede amateurs tot een goed resultaat in staat zijn. Met zo’n 16-20 stemmen trekt Fiori Musicali meerdere keren per jaar een groot aantal bezoekers naar de diverse concerten. Op dit moment heeft het koor plaats voor zowel nieuwe sopranen, alten, tenoren als bassen.

Verscherp je zangtalent

Stel, je zingt al een tijd in een koor, je bent muzikaal en hebt een vitale stem. Zingen is een leuke hobby, naast je studie of je werk. Je kent je stukken altijd goed en zingt ook prettig samen met je partijgenoten. Dat is natuurlijk makkelijk nog een paar jaar vol te houden, maar is dat wel uitdagend genoeg voor je? Of wil je nog beter worden, meer leren en nieuwe koorwerken leren kennen en deze in mooie kerken ten gehore brengen?

In een kamerkoor telt elke stem, omdat maar een paar zangers dezelfde partij als jij hebben. Ben jij weg, dan klinkt alles anders. Je moet dus staan voor je partij. Dat betekent dat je uitspraak, je klank en je intonatie heel belangrijk is. Een kamerkoor is dus een uitdaging voor jouw zangtalent!

Dit koor daagt je uit!

Fiori Musicali specialiseert zich in verrassende, aansprekende programma’s met oude muziek, Renaissance en Barok, tot aan de 21ste eeuw. Binnen dit brede kader wordt altijd naar nieuwe uitdagingen gezocht en worden ook nieuwe en nog relatief onbekende werken uitgevoerd. Regelmatig worden grote werken gezongen, met orkest en solisten, maar in de vertrouwde kleine bezetting. Zoals de de grootse Hohe Messe, de Johannes Passion, de Matthäus Passion van J.S. Bach, maar ook het Te Deum van Pärt.

Vanaf de oprichting van het koor in 2003 heeft Sietse van Wijgerden de muzikale leiding over Fiori Musicali. Met hem boort het koor steeds weer nieuwe muziek aan en worden de kwaliteiten van de zangers naar een hoger niveau gebracht.

Er wordt wat van je gevraagd, maar je krijgt ook veel terug

Omdat in een kamerkoor iedere stem telt, zijn een flexibele zangstem, een scherp gehoor en een goed ontwikkeld muzikaal gevoel belangrijk. Daarnaast is motivatie belangrijk, mede om muziek thuis in te studeren, zodat we tijdens de repetities heerlijk muziek kunnen maken. Er wordt dus wel wat van je gevraagd, maar je krijgt er ook veel voor terug. Elke repetitie is een muzikale ervaring op zich. Hard werken, maar altijd is er ruimte voor humor tijdens repetities en rondom concerten. En na de concerten houden de koorleden wel van een gezellige nazit!

Fiori Musicali is dus de ideale manier om op een leuke, ontspannen manier serieus verder te komen met zingen van schitterende muziek.

Fiori Musicali repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Hervormde Kerk van Middelharnis (Ring 14). Neem contact met ons op of kom gerust eens langs bij een repetitie als je nog twijfelt. Je bent altijd welkom om de sfeer te proeven!

Je kunt voor meer informatie ook contact opnemen via de ons contactformulier!